De leden van de internationale tentoonstellingsdelegatie hebben op de tweede dag van hun bezoek aan de stad Riyad bijeenkomsten gehouden met als doel het profiel van het Koninkrijk voor het organiseren van de Expo 2030 in de hoofdstad te evalueren, en hebben een aantal ministers en ambtenaren ontmoet om de verschillende aspecten van de Expo 2030.
Deze bijeenkomsten omvatten een ontmoeting met de minister van Communicatie en Informatietechnologie, ing. Abdallah bin عمر السواحة, die sprak over de ambities van het Koninkrijk om dit wereldwijde evenement te organiseren, en zei: “Het weerspiegelt de keuze van de president voor het thema van de Riyadh Expo 2030, ” en we zijn klaar voor de toekomst van het Koninkrijk. De internationale arena, om innovatieve oplossingen te vinden die bijdragen aan het aanpakken van de uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd, en deze aandacht wordt getrokken uit onze visie om van de tentoonstelling een wereldwijd platform te maken dat de benodigde tools, om plannen te ontwerpen en uit te voeren die bijdragen aan het vinden van een betere toekomst.
Hij voegde eraan toe: “Niet in Riyad tegen 2030, om de wereld sterker te maken door acties te ondernemen die leiden tot de visie van de toekomst – met een impact op de reikwijdte van de wereld, en om meer kansen te bieden om bij te dragen aan het creëren van een betere toekomst voor de mensen van de wereld.”
De delegatie van het International Bureau of Exhibitions, samen met de functionarissen van het Public Investment Fund en het bedrijf Niom, kwam ook bijeen om de leidende rol van het Koninkrijk en zijn groeisprongen in stadsontwikkelingsprojecten te benadrukken, wat in overeenstemming is met de belangrijkste thema van de tentoonstelling, en de delegatie toerde door de Niom-tentoonstelling (de lijn) die de visie vertaalt
De leden van de delegatie hadden ook een ontmoeting met prinses Haifa Al-Maqrin, permanent vertegenwoordiger van het Koninkrijk bij de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur “Leon”, en plaatsvervangend minister van Handel, dr. Eyman Al-Mateiri, en de president van the Human Rights Commission, Dr. Hala Al-Towijri, and during the meeting, they reviewed the Kingdom’s progress in the areas of promotion وحماية حقوق الحموس, وتعرفة إلى المقابل ا على حدود المقاعة على المقد ا المق ا , , ا vla , ا المق ا
Er wordt vermeld dat het belangrijkste onderwerp dat voor de tentoonstelling wordt voorgesteld, is “met de toekomst, en de basisstructuur is gebaseerd op een uniek karakter, het moedigt de deelnemers aan om innovatieve en inspirerende ideeën te presenteren en deze in de praktijk te vertalen via de creatieve vleugels, culturele, economische en wetenschappelijke programma’s die door de tentoonstelling worden georganiseerd.”
Het hoofdonderwerp dat voor de tentoonstelling wordt voorgesteld, is onderverdeeld in drie subthema’s, namelijk: “welvaart voor iedereen”, “klimaatactie” en “het beste van vandaag”, die werden besproken tijdens een reeks presentaties en workshops tijdens het bezoek van de delegatie aan de stad Riyad, die de aandacht vestigde op de projecten en nationale initiatieven van de Saoedische autoriteiten en bedrijven, naast de grote verwezenlijkingen waarvan het Koninkrijk getuige is op het gebied van: toekomstige stadsontwikkeling en energietransformatie, klimaatactie en de digitale economie, gebaseerd op de doelstellingen van het programma “Saudi Arabia Vision 2030”.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *