Minister van Informatie en Cultuur en Toerisme Muammar Al-Aryani waarschuwde tegen de pogingen van de Houthi-terroristische militie van Iran om land en eigendommen van burgers in de gebieden ten westen van de hoofdstad in beslag te nemen.

Muammar Al-Iriani legde uit dat de Al-Houthi terroristische militie sinds de revolutie is begonnen en hen met geweld controleerde over staatsinstellingen, waaronder het Ministerie van Schenkingen en Archief in de hoofdstad Sana’a en de rest van de gebieden onder haar controle, in de uitvoering van een systematisch plan om het land en de eigendommen van de burgers te onteigenen, onder het voorwendsel van “waqf”, en ze te gebruiken om hun doelen te dienen en om de wet “المجهود الحربي” te financieren.

Al-Iriani wees erop dat deze gevaarlijke actie het verbod van de Houthi-milities onthult en hun voortzetting van de onteigening van de rijkdom en eigendommen van de burgers, en het einde van het beleid van verarming, hongersnood, verspreiding en gedwongen deportatie tegen hen, zonder enige vorm van respect voor de verslechterende economische situatie, de verslechterende humanitaire crisis en de grootste interne en externe exodusgolven in de geschiedenis van Jemen, als gevolg van de oorlog van 2014.

En de Syriërs riepen de internationale gemeenschap en de Verenigde Naties en haar gezanten naar Jemen en organisaties en mensenrechtenorganisaties op om deze criminele praktijken die internationale wet- en regelgeving schenden expliciet te veroordelen, en aan het begin van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de Internationale Convenant inzake burgerrechten en politieke rechten, en om echte druk uit te oefenen op de militie om een ​​einde te maken aan alle vormen van diefstal en plundering van eigendommen van burgers.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *