Vanaf de periode van het Koninkrijk Saoedi-Arabië als een van de belangrijkste supporters van de Wereldgezondheidsorganisatie, vierden het Koninkrijk Saoedi-Arabië en de landen van de wereld Wereldgezondheidsdag op 7 april 2023 onder de slogan “Gezondheid voor iedereen” en deze viering valt samen met het verstrijken van de vijfenzeventigste verjaardag van de oprichting van de Wereldgezondheidsorganisatie, ongeveer 75 jaar geleden.Een jaar geleden trad de Wereldgezondheidsorganisatie in werking met een verdrag tussen de landen van de wereld waarin staat dat gezondheid niet alleen een fundamenteel recht van de mensenrechten, maar dat gezondheid ook fundamenteel is voor internationale veiligheid en vrede, en dit werd gedocumenteerd in de grondwet van de Wereldgezondheidsorganisatie. Bij deze gelegenheid sprak het ministerie van Volksgezondheid zijn veroordeling uit. Het Koninkrijk Saoedi-Arabië van de Wereldgezondheidsorganisatie ter gelegenheid van de (75) verjaardag van haar oprichting Het ministerie van Volksgezondheid heeft laten zien dat het Koninkrijk wordt beschouwd als een van de meest toegewijde landen ter wereld op het gebied van volksgezondheid en dat het een actieve leidende rol speelt , waaraan het zich de afgelopen decennia heeft gecommitteerd, zelfs voordat het in 1961 toetrad tot de Wereldgezondheidsorganisatie in het algemeen, ter ondersteuning van deze internationale organisatie en toewijding aan haar doelstellingen, blijkt uit het initiatief van het Koninkrijk tijdens de leiding van de Groep van 20 in 2020 om een ​​bilaterale top te houden om de inspanningen te vergroten en de inspanningen van de organisatie te ondersteunen, resulterend in een ongekende internationale samenwerking om een ​​initiatief te creëren om de toegang tot tools om de Covid-19 te bestrijden te versnellen.
Het ministerie verklaarde ook dat het Koninkrijk zich inzet voor het succes van de drie doelen van de Wereldgezondheidsorganisatie, waaronder een uitgebreide gezondheidsdekking voor alle inwoners van het Koninkrijk, hen beschermen tegen noodsituaties op gezondheidsgebied en een betere gezondheid genieten. Naast het bieden van gemakkelijke toegang tot de dienst als basis van het gezondheidssysteem, door gezondheidsdiensten aan iedereen te bieden via telefoondiensten, telegeneeskunde, eerstelijnszorgcentra en ziekenhuizen.Gezondheidsgebieden zoals patiëntveiligheid, bevolkingsgeneeskunde, antimicrobiële resistentie en antibioticaresistentie , enz. Ook worden de technische en administratieve bijdragen van het koninkrijk aan de organisatie vertegenwoordigd door gekwalificeerd Saoedisch personeel dat in het verleden heeft deelgenomen en nog steeds effectief deelneemt, zowel als leidende medewerkers van de organisatie als als actieve deelnemers aan de dossiers van de organisatie, zoals het onafhankelijke onderhandelingsteam van de regering en de commissie patiëntveiligheid Kinderen, naast het direct en indirect ondersteunen van de organisatie.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *