Een verklaring afgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken aan het einde van de vergadering van de Raad van Samenwerking voor het Koninkrijk van de Golf van Arabië en het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië en de Republiek Egypte en de Republiek Irak, als volgt:
verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk Saoedi-Arabië aan het einde van de bijeenkomst van de Raad van Samenwerking voor de Arabische Golfstaten en het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië en de Republiek Egypte en de Republiek Irak
op 23 april 1444 uur
In de context van wat het Koninkrijk Saoedi-Arabië te maken heeft met zijn bezorgdheid en interesse in het dienen van de zaken van de Arabische natie en het bevorderen van de belangen van de staat en zijn volk, op uitnodiging van Zijne Hoogheid Prins Faisal bin Farhan Al Saud , de minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, en in het kader van overleg en inspanningen om standpunten te coördineren en inspanningen te bundelen voor het aantal kwesties van gemeenschappelijk belang, gehouden in de stad Jeddah op 23 Ramadan 1444 AH, een Er werd een informele raadpleging gehouden op de tafel van Sahor, georganiseerd door de minister van Buitenlandse Zaken en bijgewoond door Zijne Hoogheden, Zijne Excellenties, en de ministers van Buitenlandse Zaken van de Samenwerkingsraad van de Golf, het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, de Republiek Egypte en de Republiek Irak. .
Tijdens de sessie werden standpunten uitgewisseld over een aantal kwesties en ontwikkelingen in de regio, en de ministers benadrukten de centrale plaats van de Palestijnse kwestie en de prioriteit ervan, en veroordeelden de illegale Israëlische praktijken die de tweestatenoplossing ondermijnen, en de mogelijkheid om een rechtvaardige en alomvattende vrede bereiken op basis van de tweestatenoplossing, die de onafhankelijke Palestijnse staat vertegenwoordigt Al-Quds al-Sharqiyah aan de grenzen van 4 juni 1967, in overeenstemming met de resoluties van het internationaal recht en het vredesinitiatief , terwijl ze de Israëlische aanvallen op Al-Masjid al-Aqsa al-Mubarak en de schending van de heiligheid van de heilige plaatsen veroordeelden, en ze benadrukten de noodzaak om de historische en juridische status ervan te respecteren, en dat al-Masjid al -Aqsa al-Mubarak moet worden gerespecteerd. Al-Haram Al-Qudsi al-Sharif is een plaats van zuivere aanbidding voor moslims, en het beheer van de schenking van Al-Quds en het beheer van de Al-Aqsa-moskee in Jordanië is de exclusieve bevoegdheid om de zaken van de moskee te regelen en de toegang ertoe te regelen in het kader van de Hasjemitische historische voogdij over de islamitische en christelijke heilige plaatsen in Al-Quds.
كم تم تشاور و بروجه وجهات نظر حول في المعلومة المبادولة من عجل التحقيل الثلاث للسوريا كريسية ينهي هذا المداعيتاها ويحافظ على سوريا, واماست على سوريها, وايتها عليه العربية, ويعيدها عليه العربيةها, بما يحقق الخير لشابها الشقيق.
De ministers waren het eens over het belang van het oplossen van de humanitaire crisis, het creëren van de juiste omgeving om hulp te ontvangen in alle delen van Syrië, het creëren van de noodzakelijke voorwaarden voor de terugkeer van vluchtelingen en ontheemde Syriërs naar hun gebieden, het beëindigen van hun martelingen en het hen in staat stellen terug te keren veilig naar hun vaderland terug te keren en verdere maatregelen te nemen die zouden bijdragen aan de stabilisatie van de situatie in Marokko.
De ministers benadrukten het belang van het bestrijden van terrorisme in al zijn vormen en organisaties, en het bestrijden van drugshandel en -handel, en het belang van de oprichting van staatsinstellingen om de Syrische staat op zijn grondgebied te beschermen om een ​​einde te maken aan de aanwezigheid van gewapende milities op het grondgebied, en externe inmenging in de Syrische binnenlandse aangelegenheden.
Aangezien de ministers bevestigden dat de politieke oplossing de enige oplossing is voor de Syrische crisis, en het belangrijk is dat er een Arabische leidende rol is bij de inspanningen om de crisis te beëindigen, en om de nodige mechanismen voor deze rol in te voeren, en om intensiveer het gesprek tussen de Arabische landen met de inspanning.
En de ministers spraken hun dank uit aan het Koninkrijk Saoedi-Arabië voor hun initiatief om deze vergadering bijeen te roepen om de inspanningen om de Syrische crisis op te lossen te bespreken, en om uit te kijken naar verdere besprekingen tussen hen om deze inspanningen te volgen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *