De Egyptische Republiek verwelkomde de verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken op vrijdag 12 mei, ondertekend door de Soedanese strijdkrachten en de Rapid Support Forces over de Verklaring van Jeddah, als een belangrijke stap om bij te dragen aan de bescherming van burgers tegen mede-Soedanezen. mensen, en om de mogelijkheid te bieden humanitaire hulp en noodhulp te ontvangen.

En Egypte sprak de hoop uit dat de overeengekomen toezeggingen worden nagekomen en dat de partijen bij het conflict, met de hulp van bemiddelaars en regionale en internationale partners, in staat zullen zijn tot een alomvattend en permanent staakt-het-vuren te komen en de dialoog te hervatten, wat zou bijdragen Soedan uit zijn ellende te halen en de mensen te herstellen.

En ze prees de inspanningen van elk van het Koninkrijk Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten om de Soedanese partijen te zoeken om deel te nemen aan de gespreksronde, die het belang benadrukte van wederzijdse samenwerking bij pogingen om de huidige crisis in Soedan zo snel mogelijk te beëindigen. mogelijk.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *